» Home »
MENIU FOLII AUTO » Iti prezentam in premiera, noile folii cu particule de ceramica: AIR 90 by LLumar

Iti prezentam in premiera, noile folii cu particule de ceramica: AIR 90 by LLumar

 

Este vorba de noua folie AIR 90 CL, prezentata recent in SUA, care de cateva zile este pe stoc si in atelierul Masterfol din Cluj - Napoca.

 

De ce este aceasta folie asa de speciala?

Iata cateva detalii tehnice:

  • Trecerea luminii vizibile 84%.
  • Reflexia enegiei solare totale 30%.
  • Trecerea radiatiilor UV max. 1%
 

Iti recomandam foliile ceramice AIR90CL daca:

 
  • Vrei sa te protejezi de soare si evident pasagerul de langa tine, respectand prevederile legale
  • Doresti sa te protejezi de soare, sa-ti aplici aceste folii pe toate geamurile masinii dar nu vrei sa schimbi culoarea geamurilor. Nu vrei geamuri fumurii, iti plac asa cum sunt de fabrica, dar nici nu vrei sa suferi din cauza soarelui
  • Ai pielea sensibila la radiatii UV, sau cineva din famile si nu doresti sa aplici totusi folii negre pe geamuri
  • Ai geamuri cu tenta din fabrica (privacy glass), dar nu vrei sa fie mai negre de atat, dar totusi vrei sa te protejezi de soare
 

Nu schimba aspectul sticlei 

Respinge razele daunatoare ale UV


Respinge caldura insuportabila


Protejeaza elementele din interior  

Tehnologie nanoceramica


Nu interfereaza cu dispozitivele


Vorbim de o folie practic invizibila, transparenta, care reflecta totusi 30% energie solara. Ceva transparent sa reflecte o cantitate asa mare de energie solara este o realizare remarcabila.

 

Ca sa intelegi mai bine, sa luam ca si grad de comparatie, foliile cele mai inchise de 5%. Transparenta din gama anterioara (AIR 80) care reflecta in jur 64% energie solara. Cea mai inchisa folie prin care nu vezi deloc in masina.

 

Acum sa vedem de ce este buna aceasta folie speciala, chiar daca este asa de deschisa la culoare.

 

In primul rand sa te protejeze pe tine ca sofer de soare si de radiatiile UV. Cel de la volan este cel mai “prajit” prin geamul de la usa fata si prin parbriz.

In spate se poate alege o varianta de folii inchise la culoare, cu o protectie solara foarte eficienta.

In fata insa...nu sunt permise foliile inchise, dar despre asta vorbim mai jos.
 


Daca e sa luam in considerare faptul ca cei care stau in spate, stau doar ocazional, in schimb soferul este mereu expus.

Pentru sofer este foarte important sa fie protejat impotriva radiatiilor UV dar si impotriva caldurii sufocante.

 

Cei din spate se pot relaxa tot drumul atunci cand mergeti la drum lung, dar soferul nu are voie sa se moleseasca de la soare…deci trebuie asigurate niste conditii optime.

 

In consecinta producatorii de folii high-tech lucreaza incontinuu la dezvoltarea foliilor cat mai deschise la culoare (care sa se incadreze in reglementarile legale) dar sa fie si cat mai performante din punct de vedere al protectiei solare.

 

Geamurile din fata

 

Probabil stii de reglementarea care se refera la infolierea geamurilor de la usile fata si care prevede o transparenta de minim 70%, masurat pe geamul infoliat. La fel de bine trebuie sa stii ca geamurile din fabrica au deja o anumita tenta care se adauga la transparenta foliei.

 

Aici vine problema!

Tenta geamurilor difera de la model la model. Difera de la 87% pana la 72 - 73%  sau chiar si sub aceste valori.

Masuram transparenta fiecarui geam si aflam cat de mult se mai poate inchide ca si nuanta, astfel incat sa ne incadram in limitele legii iar clientul sa beneficieze de Declaratie de Conformitate si pentru usile din fata.


 

Cele trei variante de folii certificate de R.A.R pentru usile fata:

1. Foliile ceramice, cu codul AIR 80 BL, care este si cea mai performanta folie – reflecta 43% energie solara. Insa aceasta folie nu se incadreaza in limita legala la toate modelele auto.
 

2. Urmatoarea folie deschisa este ATC 88, care reflecta doar 12% energie solara. Chiar si acesta blocheaza 99% din radiatiile UV (din cauza acestor radiatii te inrosesti doar pe partea stanga, iar pe partea dreapta ramai nebronzat.) Asta doar daca n-ai folii pe usile din fata :).
 

3. Iar cea mai noua folie, cu codul AIR 90 CL, care ofera protectie solara de 30% chiar si celor care au geamurile de la usile fata cu tenta din fabrica. In loc de numai 12% protectie solara. Cu aceste folii creste nivelul de protectie solara la dublu si un pic fata de foliile anterioare.

 

Foliile momentan sunt in curs de certificare la R.A.R, iar noi preconizam sa se emita Licenta si Certificatul de Omologare pana la sfarsitul lunii Iulie 2018.

 

Cererea foliilor AIR 90 a fost imensa in Statele Unite ale Americii, chiar de la primele saptamani de la lansare. Acolo se aplica deja aceste folii, inclusiv pe parbriz, deoarece nu sunt vizibile si nu reduc vizibilitatea soferului.

 

In Romania insa, nu vor fi certificate de R.A.R pentru aplicare pe parbriz, nici daca se incadreaza in limitele legii de 70% transparenta. Aceasta este o masura de preventie a R.A.R-ului pentru a evita exagerarile cu foliile mai inchise.

 

In consecinta foliile sunt disponibile deja, asteptam documentele si ti le punem la dispozitie indata ce este posibil pentru a putea experimenta condusul luxos in conditii mai placute si mai sigure.

 

Recomandat de Skin Cancer Foundation

Contacteaza-ne acum!

Vezi mai multe


Copyright © Masterfol 2020. Webdesign by Softimpera  | 
O noua folie pentru geamurile din fata
 Contact