De la telecomanda cu folie, la masini infoliate

   
Postat la data de:  27/8/2021
Iti amintesti tranzitia de la televizorul alb-negru fara telecomanda, la televizorul color cu telecomanda? Ce inovatie era!
Stii bine ca pe vremuri, noi copiii eram telecomanda in casa, pentru ca noi executam comenzile parintilor:
- pune pe 2
- muta pe TVR1
- stai, stai! invarte inapoi un pic,
- da-i volumul mai tare
Mda, ce vremuri.
 
Cum ziceam, televizoare color cu telecomanda noua si cu butoane din cauciuc dinala proaspat, mmmm de iti venea sa le apesi toata ziua.
 
Doar ca parintii nostri care se gandeau si la ziua de maine, iar in acele vremuri nu foarte stralucite, cum nu stiai ce iti aduce ziua de maine, ce faceau dragii de ei? Infoliau telecomanda sa nu cumva sa se zgarie si sa se stearga numerele de pe butoane. Dupa aia cand vine cineva la noi, cum aratam cu franjurii de la covor pieptanati si cu butoanele de la telecomanda uzate...nu se putea percepe asa ceva.
 
Majoritatea telecomenzilor din cartier erau infoliate. La prieteni, la bunici, la verisori. Asta era trendul, cu asta traiam. Iar cu asa trecut, este normal sa vrem sa protejam tot ce este nou!
 
Dar asta nu e neaparat un lucru rau, mai ales acum in zilele noastre cand o masina poate costa cat un apartament sau cat 10 apartamente. Este normal sa vrem sa protejam bunurile de valoare, inca din prima zi.

La fel procedezi si azi dupa ce iti scoti telefonul din cutie, nu? Ii pui o folie pe display + o husa care sa protejeze in caz ca il scapi.
 
Este si normal sa gandim asa pentru ca avem asta in sange ca generatie, asa suntem noi obisnuiti, sa protejam tot ce este nou.

 
Chiar si la masini, procedura este aceeasi: Se aplica o folie transparenta, fie pe toata masina, fie pe zonele cele mai expuse la lovituri si zgarieturi.
 
Nu-i ca si la telecomanda, cu colturi adunate si pline de cute. Foliile aplicate pe masina arata impecabil si protejeaza de lovituri serioase, cum ar fi loviturile provocate de pietricelele care zboara cu zeci sau chiar sute de km / ora, direct catre caroseria masinii tale proaspat scoasa "din cutie".
 
Sa nu mai zic de zgarieturile zilnice de la unghii care ating caroseria atunci cand deschizi usa, sau de la un carucior de cumparaturi cu care lovesti aripa, tu sau oricine altcineva, sau cand impingi usa prea tare si o lovesti de perete, tu sau orice alt pasager din masina, sau cand mergi in concediu iar cu bagajul plin tragi o dunga serioasa in bara din spate...deci stii despre ce vorbim.
 
Altfel o sa le povestesti nepotilor despre masina ta protejata cu folii Paint Protection si cat de bine s-a pastrat vopseaua originala, exact in starea aceea impecabila in care a venit din fabrica.
 
Protectie care nu a durat doar un an, doi, ci multi multi ani. Plus ca la final ai reusit sa vinzi masina la pret foarte bun pentru ca nu s-a devalorizat in tot acest timp. Deci, doar lucruri fascinante!
 
Multumim ca ai fost alaturi de noi in aceasta calatorie, insa acum e timpul sa revenim "inapoi in viitor", aici in Cluj-Napoca, mai exact pe str. Plevnei nr 42, unde ne gasesti de Luni pana Vineri intre orele 8:00 si 17:00.