Primul pas pe care sa-l faci, dupa ce ti-ai achizitionat o masina Tesla

   
Postat la data de:  12/10/2022

Tot mai multe transporturi cu masini Tesla ajung in tara, iar pe grupurile de profil se simte deja entuziasmul celor care urmeaza sa intre in posesia lor.



Dupa lungi asteptari, vine ziua cea mare in care esti anuntat ca poti merge dupa masina ta, pe care ai comandat-o de pe la inceputul anului, iar acum poti merge sa o ridici.


Deja ti-ai imaginat aceasta zi, cum o sa ajungi acolo, semnezi documentele, iti inmaneaza cardul de la masina, iar mai apoi prima impresie cand te urci la volanul propriului Tesla.

Drumul pana acasa e deja science fiction, sau cel mai frumos vis, devenit realitate.

 

Realitate care aduce multe alte mici detalii, la care probabil nici nu te-ai gandit, sau daca te-ai gandit, inca nu stiai la ce sa te astepti. Hai sa le luam pe rand, sa vedem care este realitatea cu care se confrunta posesorii de masini Tesla:


  1. Drumurile noastre toate 

Drumurile noastre, chiar daca duc spre Vest, mai au multe de invatat, atunci cand vine vorba de starea lor. Nu e vorba doar de gropi, care sunt un alt capitol mult mai adanc, daca stii cum zic. Aici e vorba de pietrisul si de noroiul care este prezent pe toate sectoarele de drumuri. Aceste mici sau mari obiecte straine, odata ce ajung sub rotile masinilor, sunt propulsate catre masinile aflate in spate. Asa se nasc ciupiturile in caroserie, iar fenomenul este prezent non-stop, atat vara, cat si iarna. Ouch!


  1. Cel care parcheaza langa tine

Chiar daca tu ai grija atunci cand este o masina parcata langa tine, cobori incet, sa nu lovesti cealalta masina cu usa ta, ei bine, multi nu au aceasta grija, iar cand deschid usa, se asigura ca sunetul puternic dupa oprirea usii vine de la caroseria ta. Ouch!


  1. Caruciorul de la mall

Mai scapi si tu caruciorul din mana, mai scapa si altii, iar cateodata pornesc si singure prin parcare, iar izbirea cu una din masinile parcate este aproape inevitabila. Ouch!

 

  1. Trioul perfect: Pietonii, Biciclistii si Trotinetistii

Te mai opresti in fata casei, sau mergi la cineva si opresti pe marginea drumului, sau poate in parcarea platita, care poate fi si langa trotuar. Forfota mare intre pietoni, biciclisti si trotinetisti, iar unul din ei, iti poate trage o zgarietura din neatentie, iar asta sa te coste o gramada de bani. Ouch!


  1. Spalatoria auto 

Spuma din spalatorii, poate afecta lacul masinii. Putin, cate putin la fiecare spalare. Mai ales in locurile in care nu se face amestecul corect, sau se folosesc solventi de o calitate indoielnica. Tot aici ar mai fi de mentionat spalarea masinii la spalatorii cu perii si mai apoi uscarea masinii, cand se produc cele mai multe zgarieturi fine de la carpa cu care se sterge caroseria. Ouch!


  1. Porumbelul si prietenii sai

De multe ori nu observam ca nenea porumbelul si-a facut trebuile pe masina, iar acizii din gainat ataca lacul masinii. Pana ajungem sa o indepartam, deja a lasat o pata matuita pe caroserie. Ouch!


  1. De prin portbagaj

Sigur stii si tu ce se intampla cand vrei sa pui ceva in portbagaj. Evident, daca este ceva voluminos, prima data o lovesti de bara spate si doar dupa aceea o pozitionezi in portbagaj. Mno, acolo se aduna lovitura cu zgarietura si dupa o vreme incepe sa semene cu desenul nepoatei de 2 ani, adica niste linii trase in toate directiile. Ouch!


Acum vei zice: 

Bine, stiu toate astea. Am CASCO si im revopsesc masina oricand, deci problem solved.”


Te-ai gandit ce inseamna mai exact revopsirea unei masini Tesla? Cu toate ca nu are cea mai de calitate vopsea din Fabrica, repet: din Fabrica. Ceea ce trebuie sa stii este ca nici o vopsitorie, nicarieri in lume nu o sa-ti refaca vopseaua originala de fabrica, oricum ar fi ea.Conditiile de vopsire din fabrici nu se pot reproduce la scara mica.

Prin urmare, nici rezistenta ei nu o sa fie la fel. Ramai si fara masina in tot acest timp si trebuie sa o dezbrace de toate elementele care nu se vopsesc. Parca nu mai e asa buna ideea cu “imi revopsesc masina la fiecare zgarietura”. 


De aceea, iti recomandam ca primul pas pe care sa il faci dupa ce ti-ai achizitionat o masina Tesla, este sa ai grija de vopseaua si de lacul cu care vine de la Elon Musk de acasa si sa o protejezi de toti factorii care dauneaza caroseriei tale. La fel cum o iubesti acum, in starea ei impecabila, probabil vrei ca acest sentiment sa se pastreze mult timp de acum incolo, la fel si starea, dar mai ales valoarea ei. 


Pentru asta, iti recomandam foliile Paint Protection Film de la LLumar, sau prescurtate PPF. 

In ultima perioada tot mai multi posesori de masini noi au inteles ca e nevoie de o extra protectie pe langa CASCO, o protectie care sa nu permita ca luciul masinii sa se degradeze in timp, astfel sa se bucure de aceeasi masina impecabil, cel putin pana in ziua in care vor trece la urmatorul model. 


Foliile de protectie de la LLumar si-au dovedit eficienta in zecile de ani de cand le aplicam pe masinile noi. 


Pentru multi, infolierea masinii a devenit un reflex, ba chiar unul atat de important, incat se aduce masina direct de la reprezentanta. De aici am dedus, ca odata ce iti cumperi o masina noua, vrei ca acel bun sa fie ingrijit, sa se pastreze lucioasa pentru mult timp, iar la final cand ajungi sa o vinzi, sa nu pierzi din valoarea ei, ba chiar sa nu aiba ce negocia noul prioprietar, pentru ca starea ei exceptionala va face vanzarea automat. 


Fa si tu acest prim pas, dupa ce intri in posesia noului tau Tesla si hai sa-ti protejam bijuteria, inca de la primii km pe care ii parcurgi in Romania. 


Ti-am pregatit si doua pachete de nerefuzat, Exclusiv pentru posesorii de Tesla:


 
Image by Freepik